Právě se nacházíte:

Magický prach umami

Shiitake je původně japonskou houbou, ale zakladatelé True Shiitake si dokázali osvojit po staletí používanou přírodní techniku pěstování a adaptovali ji na naše přírodní podmínky. Úspěšně ji pěstují v obci Káraný u Staré Boleslavi. Shiitake je dřevokazná houba, a proto jí stačí kmen a postupná údržba. Při pěstování je kladen důraz na udržitelnost. Kmeny, na kterých houba roste, jsou následně použité jako palivové dřevo. Houby jsou využívány jako nutriční alternativa k masu, ale s menším dopadem na naši planetu. Na několika stech metrech vznikne 30× více proteinu než z hovězího dobytka, a navíc se při tom spotřebuje 70× méně vody.

Divoce pěstované houby shiitake jsou v první řadě velkým gurmánským zážitkem. Obsahují také spoustu vitamínů B a D, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek, jako je například polysacharid lentinan. Ten údajně zvyšuje tvorbu látek, které povzbuzují náš imunitní systém, a podporuje tvorbu látek, které napadají bakterie, viry i rakovinotvorné viry. Není divu, že se shiitake přezdívá houba dlouhověkosti. Lentinan je také nositelem chuti umami, díky čemuž je shiitake jedním z jejich mála přírodních zdrojů. Umami v překladu znamená „silná a příjemná chuť,“ ale celosvětově je po slané, hořké, sladké a kyselé známá jako pátá chuť. Tu si ve své kuchyni můžete dopřát i díky houbovém prachu umami, který vzniká namletím pomalu sušených bio hub shiitake.

Tento prach se používá jako zvýrazňovač chuti. Díky umami bude vaše jídlo vždy o něco lahodnější a zajímavější. Můžete ho přidat do masa, těstovin, omáček či polévek, při pečení a skvělý je i v míchaných vejcích! Pokud nepatříte mezi milovníky hub a jejich konzistence, tak je jejich prach ideální alternativou. Všechny zdraví prospěšné látky do sebe dostanete v pár čajových lžičkách.

Magický prach z hub shiitake si můžete objednat spolu s dalším nákupem na Košík.cz.